Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

Sınavlara Hazırlanırken Motivasyona İhtiyaç Duyduğunda

Sınavlara Hazırlanırken Motivasyona İhtiyaç Duyduğunda..

Sınava hazırlık, oldukça zorlu bir dönem. Hayallerine ve hedeflerine ulaşmak için sınırlarını zorladığın, belki de yeni bir sen tanıdığın zaman dilimi. Bu zaman diliminde sabırlı olmalı ve kararlılığını sınava kadar korumalısın.

İnsanlık hali, bazen umutsuzluğa düşebilir motivasyonu kaybedebilirsin.

İşte tam bu noktada motivasyon depolaman için sana vereceğimiz ipuçlarına kulak ver!

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Dikkatini toplaman verimli bir şekilde ders çalışman için çok önemli. Çalışma alanının etrafındaki eşyalar odak noktanı değiştirecektir. Dağınık ortamda kafan da bir hayli dağılacaktır. İyisi mi sen ders çalışmaya başlamadan önce etrafı bir güzel toparla. Böylelikle tüm dikkatini çalışacağın konuya ya da çözeceğin teste verebilirsin.

Kolay Konudan Başla

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Seni çok iyi anlıyoruz. Ders çalışırken oldukça zorlanıyorsun. Sin’ler Cos’lar birbirine girmiş halde. Çalışıyorsun ama zorlandığın için motivasyonun yerlerde. Şimdi vereceğimiz ipucu motivasyonunu çok yükseltecek;

Kolay ve sevdiğin konudan başlamak!

Evet, sevdiğin ve kolay olduğunu düşündüğün konu seni mutlu edecek ve ders çalışmak için teşvik edecek.

Kendine Ödül Ver

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Kendine kısa hedefler koyarak çalışmalısın. Bir plan belirlemeli ve plana sadık kalmalısın. Hedeflerinin sonuna ekleyeceğin ödüller seni teşvik edecek ve motivasyon dolu bir şekilde oturacaksın çalışma masana! Bizce gerçekten hak ederek yiyeceğin kocaman çikolatalı bir pasta için her yol mübahtır!

Kampüs Ziyareti

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Hayal ettiğin ve hedeflediğin üniversiteyi ziyaret etmek, yürüdüğün yolda daha sağlam adımlar atman için sana yardımcı olacak. Gelecekte olmak istediğin yere bir gezintiye çık ve aslında hayallerine ne kadar yakın olduğunu gör. Yaşayacağın mutlu günleri düşünmek seni ders çalışmak için çok motive edecek.

Bazen kararlı bazen çok karamsar olduğun anlar mutlaka olacak. Önemli olan sınav sürecini, inancını ve azmini kaybetmeden tamamlaman. Verdiğimiz ufak tüyolar, karamsarlığına ve düşen motivasyonuna ilaç gibi gelecek eminiz. Böyle zamanlarda hedeflerini gerçekleştirdiğin günleri hayal et, motivasyon ve başarı sana koşarak gelecek!

Anlamadığın Konular Ayak Bağı Olmasın

Çalışma Alanını Düzenli Tut

Bir türlü anlayamadığın, ders çalışma motivasyonunu alıp götüren, bir daha da getirmeyen o konular hedeflerine koşmanı engelliyor biliyoruz.

Sonraki üniteye geçmek istiyorsun ama Fizikte o konu bir türlü konu peşini bırakmıyor değil mi? Moralini bozmana hiç gerek yok. Çünkü Doping Hafıza’nın Şimdi Anladım uygulaması var.

Şimdi Anladım ile anlayamadığın konuları, uzman eğitmenlerden 10 dakikalık görüntülü görüşme ile dinleyebilir, konuyu kavrayabilirsin. Doping Hafıza’nın Şimdi Anladım uygulamasında eğitmenlerin bir arama uzağında ve anlamadığın konuları anlatmak için seni bekliyor. Artık, sana ayak bağı olan o konuların üstüne bir çizgi çekerek, hedeflerine ara vermeden koşmaya devam etmen için önünde hiçbir engel yok!