Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YKS 2021 Sınav Giriş Belgeleri

YKS 2021 Sınav Giriş Belgeleri

YKS 2021 Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2021 YKS’ye girecek öğrenciler sınava sayılı günler kala “YKS 2021 sınav yerleri ne zaman açıklanacak?”, “YKS 2021 sınav giriş belgesi nasıl alınır?”, “YKS üniversite sınav giriş belgesi yayınlandı mı?” gibi soruların yanıtlarını arıyor.

YKS için geri sayım başlamışken, sınava hazırlanan öğrenciler tarafından en çok merak edilen konuların başında YKS sınav yerleri ve YKS giriş belgesinin ne zaman açıklanacağı geliyor. Üniversite adayları YKS çalışmalarına devam ederken ÖSYM’nin YKS sınav yerleri ile ilgili yapacağı açıklamayı bekliyor.

YKS 2021 Ne Zaman Yapılacak?

TYT ve AYT ne zaman yapılacak sorusu YKS 2021’e girecek olan adayları en çok ilgilendiren konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Üniversiteye geçiş için düzenlenen YKS başvurularının sona ermesinin ardından sınava hazırlanan öğrenciler YKS sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarih konusunda araştırmalara başladı. Yüz binlerce üniversite adayının gireceği sınav TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek.

AYT, TYT ve YDT Oturumları Ne Zaman Gerçekleşecek?

TYT 26 Haziran 2021 tarihinde 10:15’de gerçekleşecek.

AYT 27 Haziran 2021 tarihinde 10:15’de gerçekleşecek.

YDT 27 Haziran 2021 tarihinde 15:45’de gerçekleşecek.

YKS 2021 Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS için geri sayım başladı. YKS 2021 sınav yerleri konusunda ÖSYM’den henüz bir açıklama gelmedi. YKS sınav giriş belgeleri ile ilgili açıklama genellikle sınavdan ortalama on ile yedi gün öncesinden yapılmaktadır.

YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? YKS Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınır?

Üniversite sınavı kapsamında yayınlanacak olan giriş belgeleri, ÖSYM AİS üzerinden erişime açılacak. YKS sınav giriş belgeleri posta veya mail yoluyla öğrencilerin adreslerine iletilmeyecek. Öğrencilerin sınava girerken girdikleri oturum ile ilgili sınav giriş belgesinin çıktısını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. YKS sınav giriş belgesi bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. YKS sınava giriş belgelerinde adayların fotoğraflarının yer alması zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca YKS sınav giriş belgelerinde adayların sınava girecekleri okul, salon ve sıra bilgisi yer almaktadır. Adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinde T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile YKS sınav giriş yerlerine ulaşabilirler.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

ÖSYM tarafından uygulanacak sınavların gerçekleşeceği tarihler, başvuru tarihleri ve sonuç açıklanma tarihlerini içeren 2021 sınav takvimine http://osym.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilir.