Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YKS Sınavı Ne Zaman ? YKS Saat Kaçta ? - YKS Soru Sayıları (TYT-AYT-YTD Sınav Tarihleri)

YKS Sınavı Ne Zaman ? Saat Kaçta ? - YKS Soru Sayıları (TYT-AYT-YTD Sınav Tarihleri)

Milyonların heyecanla beklediği YKS, TYT, AYT, YDT sınav tarihleri ne zaman ? Saat kaçta ? YKS’de kaç soru var ? Hepsini yazımızda açıklıyoruz. Herhangi bir değişiklik durumunda yazımız güncellenecektir. Bu sebeple sınav giriş zamanına kadar yazımızı kontrol etmeyi unutmayın

YKS Sınavı Ne Zaman ?

Öğrenciler için heyecanla beklenen ve öğrencilerin geleceğini şekillendirmede önemli rol oynayan YKS sınav tarihi yaklaşmaktadır. YKS sınav tarihine saatler kaldığını büyük bir heyecanla söyleyebiliriz. YKS sınava katılacak öğrenciler için ÖSYM giriş belgesini erişime açtı.

YKS 2021 İÇİN GERİ SAYIM SONA ERİYOR

Milyonlarca gencin yüksek öğretim hayatını belirleyecek olan YKS 2021 için artık tüm çalışmalar sona erip beklemeye geçildi. ÖSYM Aday İşlemleri platformundan Sınav Giriş Belgesi’ni alan tüm adaylar ve aileleri için hafta sonu heyecanlı ve gergin bekleyiş yaşanacak.

YKS 2021’YE KAÇ KİŞİ GİRECEK

ÖSYM Başkanına göre şu an Lise son sınıfta olan öğrenci sayısı 955 bin, liseyi geçtiğimiz yıllarda bitirdiği halde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen aday sayısı 997 bin. Hali hazırda bir üniversitede okuyup da tekrar sınava başvuran aday sayısı 337 bin. Geçtiğimiz dönemlerde üniversiteden mezun olup da tekrar şansını denemek isteyen aday sayısı 227 bin. Çeşitli sebeplerle üniversite kaydı silinen aday sayısı ise 54 bin. Toplamda sınava girmesi beklenen aday sayısı yaklaşık 2 buçuk milyon.

YKS SINAVI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yks’ye girecek adaylar yanlarında sadece Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı ya da süresi devam eden pasaport ve etiketi olmayan şeffaf su şişesi getirebilecek.

Sınav için gerekli olan Kalem, Silgi, Kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından, tüm sınav salonlarında hazır bulundurulacak.

Ayrıca sınav salonu girişinde HES Kodu ve Maske kontrolü yapılacak. Mobil cihazların sokulması yasak olacağı bu sınavda HES Kodu kare kodunu veya hes kodu numaranızı bir kağıda yazarak gitmenizi tavsiye ederiz.

YKS’DE SORU SAYILARI

TYT(Temel Yeterlilik Testi) bölümü;

  • 40 soru Temel Matematik
  • 40 soru Temel Türkçe
  • 7 soru Fizik
  • 7 soru Kimya
  • 6 soru Biyoloji
  • 5 soru Din Kültürü
  • 5 soru Felsefe
  • 5 Soru Tarih
  • 5 soru Coğrafya

Olmak üzere toplam 120 sorudan oluşacak.

AYT(Alan Yeterlilik Testi) Bölümü;

  • 40 soru Matematik
  • 40 soru Fen Bilimleri
  • 40 soru Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1
  • 40 soru Sosyal Bilimler 2

Olmak üzere toplam 160 sorudan oluşacak.

YDT (Yabancı Dil Testi) ise toplam 80 sorudan oluşacak.

Soruların zorluk seviyelerinin, pandemi sürecinden dolayı kolay olması bekleniyor. Tabi ki, tedbiri elden bırakmamak şart olacaktır. Siz en kötüsüne hazır olun, iyisi size süpriz olsun.

YKS 2021 OTURUM TARİHLERİ VE SAATLERİ

Temel Yeterlilik Testi, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü Saat 10:15’de başlayacak ve 135 dakika sürecek.

Alan Yeterlilik Testi, 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 10:15’de başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Yabancı Dil Testi ise, 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 15:45’de başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS 2021 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

Hafta sonu gerçekleştirecek olan sınavın sonuçlarının 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanması ve tercih döneminin başlaması öngörülüyor.

Sınava girecek olan herkese zihin açıklığı diliyoruz. 

Milyonların heyecanla beklediği YKS, TYT, AYT, YDT sınav tarihleri ne zaman ? Saat kaçta ? YKS’de kaç soru var ? sorularının cevapları kesin ve net hatlarıyla vermiş olduk.