Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YKS 2021 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS - TYT - AYT - YDT Sınav Sonuçları Açıklandı Mı ?

Milyonlarca adayın katıldığı YKS - TYT - AYT – YDT sınavlarının oturumları büyük bir heyecanla sonlandırıldı. Kimileri sınav saatinde, sınava gireceği kuruma yetişemedi. Kimileri ise istenen belgeleri yanında getirmeyerek sınav merkezi önünde zor anlar yaşadı. Milyonlarca öğrencinin geleceğinin etkilendiği bu sınavlarda tüm bilgi birikimler kağıda döküldü. Şimdi heyecanla cevabı beklenen soru ise YKS - TYT - AYT - YDT Sınav Sonuçları Açıklandı Mı ? yazımızda bunu açıklıyoruz.

YKS 2021 TÜM OTURUMLARI SONA ERDİ

26 Haziran Cumartesi ve 27 haziran Pazar günü gerçekleştirilen YKS 2021’den sonra, sınavlarda emek harcayıp ter döken adayların gözü sonuçların açıklanacağına tarihe çevrildi. Sınav gününde havanın yağmurlu olmaması da öğrencilerin sınav merkezlerine sorunsuz ulaşmasında büyük rol oynadı. Ancak sıcak hava sınav esnasında bir çok öğrencinin daha stresli zamanlar geçirmesine neden oldu.

YKS 2021’E KAÇ KİŞİ KATILDI

ÖSYM Başkanının paylaştığı bilgilere göre, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 10:15’de başlayıp 135 dakika süren Temel Yeterlilik Testi(TYT)’ne yaklaşık 2 milyon 600 bin aday katıldı. Bu adayların yaklaşık 10 bini engelli olup, kendilerine özel hazırlanan ya da toplu salonlarda sınavlarını tamamladılar.

27 Haziran Pazar günü saat 10:15’de başlayıp 180 dakika süren Alan Yeterlilik Testi(AYT)’ne katılan aday sayıları ise 1 milyon 800 bin olurken, bu adaylardan 6 bin 800 tanesi engelli olup, yine kendilerine ayrılan toplu ve tekil sınav salonlarında bulundular.

27 Haziran Pazar günü saat 15:45’de başlayıp 120 dakia süren Yabancı Dil Testi(YDT) ise toplam 130 bin aday katılırken, bunların arasında yaklaşık 500 civarı engelli aday bulundu.

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği tüm sınavların bir kuralı olarak tüm oturumlardan 15 dakika önce, salon kapıları adaylara kapatıldı. Sınav süresince öğrenciler tarafından hiçbir sorun çıkmadı. Tüm sınav süreci belirlendiği gibi planlı olarak tamamlandı.

YKS 2021’DE KAÇ PERSONEL GÖREV ALDI

Yine ÖSYM Başkanının paylaştığı verilere göre;

2 günlük sınav maratonunun 1. Oturumu olarak 26 Haziran Cumartesi günü tamamlanan Temel Yeterlilik Testi(TYT)’nde toplam 420 bin personel görev alırken, 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Testi(AYT)’nde görev alan personel sayısı 282 bin oldu. 3.Oturum olan Yabancı Dil Testi(YDT)’nde toplam 25 bin personel, sınavın güvenli şekilde ve hatasız atlatılması için görevlerini yerine getirdi.
Sınav merkezi girişlerinde HES Kodu ve maske kontrolü yapıldı. HES kodu ve maske kontrollerinde hiçbir sorun yaşanmaması diğer öğrencileri ve velileri rahatlattı.

YKS 2021 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

YKS - TYT - AYT - YDT Sınav Sonuçları Açıklandı Mı ? Milyonlarca öğrenci ve velilinin beklediği tek soru. Sınavın henüz yeni sona ermiş olmasına rağmen. Sonuçların bir an önce çıkması herkesi rahatlatacaktır. 26 Haziran 2021 Cumartesi ve 27 Haziran 2021 Pazar günü toplam 3 Oturumda ter döken yaklaşık 2 milyon 600 bin aday, aylar yıllar süren çalışmalarının karşılığını almak için geri sayıma geçti. Sınavlarda emek harcayan adaylar için oturumların tamamlanması ile kuşkusuz bir rahatlama olsa da, sonuçlar açıklanana kadar gergin bekleyiş bir süre daha devam edecek.
ÖSYM’nin 2021 Sınav Takvimine göre, YKS 2021 sonuçlarının en geç 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

Tüm bilgi birikimlerin ortaya serildiği bu sınavlardaki sonuçlar öğrencilerin gelecek hakkındaki hayallerinin şekillenmesinde büyük rol oynayacak. Sadece öğrenciler değil tabi ki, anne-babalar da çocuklarının verdiği emeklerinin karşılığını görmek istiyor. Çocuklarının başarısı bir yandan onların da başarısı demek oluyor.