Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı mı? Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

YKS tercih sonuçları için devam etmekte olan heyecan dolu bekleyiş bugün sona erdi. “YKS tercih sonuçları açıklandı mı?” sorusu sınava giren yüz binlerce öğrenci için büyük bir merak konusu hâline gelmişti. Peki, YKS tercih sonuçları 2021 nasıl öğrenilir? Üniversite yerleştirme sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2021 YKS tercih ve yerleştirme sonuçları, YKS tercih sonucu sorgulama, ÖSYM AİS ekranı ve üniversite tercih (yerleştirme) sonuçları ile ilgili ayrıntılı bilgiler…

YKS Tercih Sonuçları 2021 Açıklandı YKS Tercih Sonucu, ÖSYM AİS Sorgulama

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler tercih sonuçlarına ÖSYM'nin “sonuc.osym.gov.tr ” internet sitesinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından ulaşılabilecek.

ÖSYM’nin belirlemiş olduğu takvime göre 2021 YKS işlemleri 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşti. Tercih döneminin sona ermesiyle birlikte YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih 2021 YKS’ye giren öğrencilerin gündeminden düşmedi. Sınava giren öğrenciler 2021-YKS tercih işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle tamamladı. 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan yararlanarak tercih işlemlerinin gerçekleştiren adaylar daha sonrasında YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. 2021 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ön lisans ve lisans bölümlerine yerleşen öğrenciler belirlenmiş oldu.

Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçları ile tarih önceden belirlenmemişti. Ancak üniversite kayıtlarının 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacağı konusunda öğrencilere bilgi verilmişti. Bu bilgiler ışığında 2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyordu. 2021 YKS tercih işlemleri 5-20 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bununla birlikte, kılavuzdaki bilgilere göre elektronik kayıtların 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılması hedefleniyor.

2021 YKS Tercih Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Yerleştirme sonuçları internet https://sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla adaylara duyuruldu. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen öğrencilere gerekirse adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

2021 YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

2021 YKS sonuçlarına göre bir programa kaydolabilme hakkı elde eden öğrencilerin kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, kayıt için önceden belirlenen belgeleri hazırlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekmektedir. Bu süre zarfında başvuru yapmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapmayı seçen öğrencilerin üniversiteleri tarafından bildirilen belgelere ve tarihe göre işlem yapmaları gerekmektedir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek öğrencilerin belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 Cuma gününe kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları gerçekleştirilecektir. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenler adayların geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.