Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

YKS..

Hayatın önemli evrelerinden biri, hayallerine giden yoldaki son çıkış.

Uzun bir çalışma temposunun meyvelerini toplamak, hayallerini gerçekleştirmek için atacağın somut bir adım.

Geleceğini şekillendirmek için gireceğin bu sınav, tüm yılın birikimlerini sergileyeceğin önemli bir an. YKS’de elinden gelenin en iyisini yapmak için sadece sınav anını iyi yönetmen değil, sınava hazırlık sürecini de en verimli şekilde geçirmen gerekiyor.

Sınava hazırlık sürecinde sana vereceğimiz küçük tavsiyelerle bu süreci çok daha iyi yönetebilir, heyecanını ve korkularını azaltabilirsin.

Kaygının Asıl Nedenini Öğren

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Sınavı her hatırladığında öğretmenin sözlüye kaldırmış gibi kaygılı ve stresli oluyorsan, halletmemiz gereken ilk nokta; bu kaygının asıl nedenini öğrenmek! Yaşadığın bu fazla stresin altında yatan nedenleri öğrenerek, hedefi tam on ikiden vurabilirsin. Kaygının asıl nedenini öğrenmeli ve bu problemleri düzletmek için adımlar atmalısın.

Hedeflerini Belirle

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Kararlı olmak sana başarıyı getirecektir. Ne istediğini bilmeli, hangi mesleği yapmak istediğinin ve geleceğini nasıl şekillendirmek istediğinin kararını vermelisin. Ne istediğini bilerek ve motivasyonunu yüksek tutarak hedeflerine yürüdüğün bu yolda yağmur çamur dinlemezsin bizden söylemesi.

Nefes Egzersizleri

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Doğru nefes, dikkat dağınıklığını ve kaygılarını azaltacaktır. Gün içinde kendini negatif duygu ve düşünceler denizinde bulursan, kalemi kağıdı bırak ve sadece nefes almaya bak. Nefes egzersizleri dikkatini toplamanı sağlayacak ve seni rahatlatacaktır.

Programlı Ol

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Düzen, sınav hazırlığının en temel yapı taşlarındandır. ‘’Bugün hangi konuyu çalışacaktım?, Kahvaltı yaptım mı?, Kaç test çözmem gerekiyordu? Kaç saat uykuyla duruyorum? ‘’ sorularında boğulmadan, dünyanın sonu gelmişçesine telaşa kapılmadan gününü planla. İpleri eline al ki sınav hazırlıkların aksamasın.

Kendine Zaman Ayır

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Evet, YKS hazırlığı oldukça stresli bir süreç. Rakiplerin zorlu ve belki de sen kendini vahşi doğada bir ceylan gibi hissediyorsun. Bu zorlu süreçte sınav stresinden biraz da olsa uzaklaşabilirsin. Çalışmalarına daha motive bir biçimde devam etmek için sana iyi geleceğini düşündüğün aktivitelere zaman ayırmalısın. Sahilde biraz yürüyüş yapabilir, arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin.

Rehberlik Hizmeti Olmazsa Olmaz

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Sınav hazırlık süreci oldukça zorlu bir süreç. Kafanda bir bilene danışmak istediğin onlarca cevapsız soru var. Etrafta boş düşünce balonlarıyla dolaşıyor, sorularına nereden cevap alacağını bilmiyor olabilirsin. Artık yalnız değilsin. Koçum Yanımda tam da bunun için var. Aklına takılan rehberlik sorularını anında sınav koçları ve derece yapmış üniversiteli koçlara sorabilir, rehberlik hizmeti alabilirsin. Bu süreçte bir telefon uzağında, seninle bire bir ilgilenen bir koçun olması eminiz seni çok mutlu eder!