Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

Ders Çalışmaya Konsantre Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Ders Çalışmaya Konsantre Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Hazırlanman gereken bir sınav ve çalışman gereken onlarca konu var değil mi? Ama ne yazık ki sende var olan tek şey dikkat dağınıklığı…

Dikkatini bir türlü toparlayamıyor, oluşturduğun planlara uyamıyor ve sorumluluklarını yerine getiremiyorsun. Her şey arapsaçına dönüyor, motivasyonun kayboluyor…

Yaşadığın bu karmaşa çok olağan. Mutlu olmalısın ki çözümü de zannettiğinden çok daha basit. Günlük hayatında uygulayacağın ufak değişikliklerle bu gidişata bir dur diyebilirsin! Peki, bu konuda neler yapabilirsin?

Ders Çalışmaya Konsantre Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Çalışma Alanını Düzenle

Çalışma masan, şüphesiz sınava hazırlanırken en çok vakit geçirdiğin alan olabilir. Masanda yer kaplayan her obje, çalışırken zihninde de yer eder. İçtiğin ve masanın bir kenarına bıraktığın kahve kupası, bitmiş kalemler, kullanmadığın defterler. Gözüne çarpan ve fazlalık olduğunu düşündüğün objeleri çalışma masandan kaldırarak, zihnini ferahlatabilir, çalışmalarına daha kolay bir şekilde odaklanmanı sağlayabilirsin.

Özel Hayatını Düzenle

Uzuuun paragraf sorularını tek seferde anlayabilmen ve çalışmalarında verimliliğini artırabilmen için özel hayatının da düzenli olması şart. Dengeli ve sağlıklı beslenmen, düzenli bir uykuyla güne devam etmen konsantrasyonunu artıracaktır eminiz. Uyku ve beslenmenin yanı sıra arkadaşların ve ailen ile olan ilişkilerini de düzene sokmalı, hedeflerin için çalışmalarına taş koyacak psikolojik etkenleri minimuma indirmelisin.

Ders Çalışmaya Konsantre Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Odaklanmanı Engelleyecek Unsurları Azalt

Arkadaşlarımızla ve sosyal medyada vakit geçirmeyi hepimiz çok seviyoruz. Fakat her güzel şeyin bir sınırı olmalı. Odaklanmana engel olacak unsurlar için gün içinde kendine bir limit belirle. Kendini dış dünyadan tamamen soyutlamadan, temel sorumluluklarına öncelik verdiğin bir düzen kurmalısın. Eminiz ki, sorumluluklarını yerine getirdikten sonra arkadaşlarınla vakit geçirirken daha çok keyif alacaksın!

YKS Yaklaşırken Bilinmesi Gerekenler

Ders Çalışma Programı Oluştur

Belki de derdine derman olacak şey bir ders çalışma programıdır!

Sınava geri sayım devam ederken, hâlâ çalışmalarında bir düzende ilerleyemiyor olabilirsin. Zihninde konular birbirine girmiş ve seni daha da karmaşık bir ruh hâline sürüklüyor olabilir. Tam üstüne bastın ayağını kaldır! Evet, Doping Hafıza’nın ders çalışma programı işine çok yarayacak.

Sana özel hazırlanmış çalışma programıyla istediğin gün ve saati belirleyebilir, sana en çok uyan zamanda ders çalışabilirsin. Zamanını en verimli şekilde kullanarak motivasyonunu artırarak sınava tam konsantre yürüyebilirsin!