Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

Gaziantep Üniversitesi

KURULUŞ TARİHİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir ticaret ve  sanayi merkezi olan Gaziantep ilinin adını taşıyan Üniversitemiz,  eğitim-öğretime 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan  Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. 27 Haziran 1987 yılında ise yeni  kurulan çeşitli fakülte  ve yüksekokulların da ilavesi ile Üniversitemiz tüzel  kişiliğine kavuşmuştur.

YERLEŞİMİ
Üniversitemizin Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları  Gaziantep Merkez Kampus, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu,, Oğuzeli, Nizip,  İslahiye, Nurdağı ve Araban olmak üzere 7 yerleşkede bulunmaktadır.

ÜNİVERSİTE BİRİMLERİNİN DAĞILIMI
15 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu

ÜNİVERSİTE TÜRÜ

Devlet Üniversitesi

ÖĞRENİM DİLİ

Türkçe / İngilizce

TOPLAM ÖĞRENCİ

38000

AKADEMİK PERSONEL SAYISI

1490

İDARİ PERSONEL SAYISI

1290

YURT OLANAKLARI

Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları Merkez ve Nizip kampus alanları içerisinde bulunan Yurt-Kur'a bağlı 400 öğrenci kapasiteli yurtlarda karşılanmaktadır. Ayrıca, İslahiye'deki öğrencilerimiz için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca işletilen 200 yatak kapasiteli ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı'na ait 64 yatak kapasiteli TOKİ Konutlarında yurt hizmeti verilmektedir.  

 KAMPÜS OLANAKLARI

Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik  personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları  ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini  en üst düzeyde desteklemektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir  hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve  kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslar arası konularda tanınmış simaların  katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.

MİSYON VE VİZYON

MİSYON

- Üstün  nitelikli, dürüst, bilgili, sosyal ve kültürel açıdan donanımlı, ülkenin aydınlık geleceğine katkısı olacak elemanlar yetiştiren,

- İçinde barındıracağı yüksek kaliteli akademisyen gücüyle  yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte araştırmalara dayalı bilgi, teknoloji, sosyal projeler  üreten, kültür ve sanata katkıda bulunan,

- Ürettiği bilgi teknolojisi, sosyal projeler, sanat ve sağlık hizmetlerini bulunduğu  doku ile paylaşarak bütünleşen ve buna bağlı olarak toplumun üretime  katkısı ve toplumun  problemlerine dair çözümleri ateşleyen,

- Değişen, değiştiren, değişimi yöneten,

- Büyük Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik ve sosyal devletin "Çağdaş medeniyetin üzerine çıkarılması" hedefine bağlı, öncü ve lokomotif olan bir  üniversite.

VİZYON

- Mevcut ve yeni yaratılacak kaynakların akılcı ve yerinde kullanımıyla,

- Özgüveni, saygınlığı, motivasyonu temel alan, sözde değil gerçekten katılımcı ve insan odaklı bir yönetişim anlayışıyla,

- Misyonu özümsemiş akademisyen ve diğer elemanlardan kurulu; bilimsellik,  karşılıklı saygı ve güven ortamına oturan, ayrımcılığın olmadığı; açıklık, aydınlık ve özgürlük zemininde ilişkilere dayalı, dünya ölçeğin bir üniversite olmak.

 


İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres : Üniversite Bulvarı 27310
Şehitkamil / Gaziantep
Telefon : +90 (342) 360 12 00
Web adresi :  http://www.gantep.edu.tr

İlginizi çekebilecek

benzer blog içerikleri