Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS´ye Hazırlık

 

Ösym'nin Ygs konularını ve lys konularının soru dağılımlarını blogta paylaştık.Konuların belirlenmesinden sonra kendinize bir çalışma çizelgesi hazırlamalısınız.

Bu çalışma çizelgesi ;

  1. Haftalık olmalı
  2. Hangi dersin hangi konularının hangi gün çalışılacağını göstermeli
  3. Listelenen konuların yanına "çalışıldı" ve " ...... kadar soru çözüldü" , "tekrar edilmeli" veya "tamamen halledildi" gibi bilgileri girebileceğiniz alanlar olmalı.
  4. Hangi dersle ilgili olursa olsun günlük çözülen minimum soru sayısı 100 olmalı ( Bu, haftada 700, ayda 2800, ygs ve lys'ye kadar da yaklaşık 24.000 soru demek, ekstra çözeceğiniz denemelerle bu sayı katlanacaktır ) ( Ygs Soru Tipleri )
  5. Ayda bir o aya ait çalışma çizelgeleri bir araya getirilmeli ve bir değerlendirme yapılmalı. Bu kapsamda , "tekrar edilmeli" şeklinde ifade edilen konular için sessiz bir ortamda kampa girilmeli ve en az bir kaç tekrarla konular farklı kaynaklardan çalışılmalı ve konularla ilgili bol soru çözülmeli.
Ayrıca bunlarıda göz önüne alarak çalışın:
 
  • Sevdiğiniz ve bildiğiniz derslere, çalışma yönünden bir torpil geçmeyin, unutmayın onlar zaten cepte.
  • Uzun süreler çalışarak motivasyonunuzu düşürmeyin. Saatte bir 10'ar, 15'er dakikalık molalar verin ve sevdiğiniz şeylerle meşgul olun. Her iki saatte bir minimum 1 saatlik ara verin.
  • Kitap okuyun, bolca, bunu ihmal etmeyin.
  • Farklı dersanelerin kaynaklarından ve sorularından faydalanın.
  • Her ay en az  2 Ygs ( ve ya Lys ) deneme sınavı çözün ve yanlış çıkan soruların konu başlıklarını not alın, eğer çalıştığınız konulardan yanlışlar çıkmışsa bu bir "alarm" durumudur, o konuları hızlıca tekrardan ele alın ( Unutmayın çalışılacak pek çok konu var, çalıştığınız bir konuyu tekrar etme imkanınız olamayabilir, bu yüzden her ders çalışmanız son derece önemli )
  • Deneme sınavlarındaki denemelerinizin düşük çıkması sizi ders çalışmadan bezdirmesin aksine daha çok motive etsin.
  • Kendinize küçük hedefler belirleyin. Mesela ilk denemenizde toplam 60 net çıkarmışsanız ikincisinde minimum 61 olacak şekilde çalışın. Her deneme sınavından sonra netlerinizin 5'er 10'ar arttığını göreceksiniz.
  • Yatmadan önce o gün çalıştığınız konuları hızlıca tekrar edin, uykudan önceki öğrenmelerin uyku esnasında bilinç altında pekiştirildiği belirlenmiştir.
  • Kazanmayı istediğiniz bölümün hayali yerine bir sonraki denemede hedeflediğiniz netin hayalini kurun. Odaklandığınız nokta bu olsun. Hatta ygs ve Lys'yi dahi gireceğiniz son deneme sınavları gibi tahayyül edin ;)