Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

LGS Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “Yeni eğitim yılı ne zaman başlayacak?” ve “LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularının yanıtını verdi.

Bakan Selçuk, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilmesi planlanan değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitimde bir yılı tamamlayan eğitim çalışanları ve öğrenciler için yeni bir rota belirleyen bakanlık yüz yüze eğitimle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. “Okullar ne zaman açılacak?”, “Yeni eğitim yılı ne zaman başlayacak?” ve “LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?” gibi soruların cevaplarını veren Bakan Selçuk, LGS sonuçları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Yeni eğitim yılı ne zaman başlayacak?”, “Okullar ne zaman açılacak?” ve “LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?” gibi merak edilen soruların yanıtları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Eğitim alanında normalleşme çalışmalarının hızlandığını belirten Bakan Selçuk, bugüne kadar 813 bin kadar öğretmene Kovid-19 aşısı uygulandığını ve 7 Haziran’dan itibaren isteyen tüm eğitim çalışanlarına aşı yapılacağının müjdesini verdi.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Ne Zaman Bitecek?

Bilindiği üzere yüz yüze eğitim geçtiğimiz pazartesi ilkokul ve ana okulları için haftada 2 gün olmak üzere başladı. 7 Haziran Pazartesi günü ise ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitime geçileceğini bildiren Bakan Selçuk açıklamalarına şu şekilde devam etti, “Çocuklar ve öğretmenlerle çok vakit geçiren biri olarak söylüyorum, okulların açılması gerçekten çok iyi bir haber. ‘Şurada kalmış bir ay neden okulları açıyorsunuz?’ diye soruyorlar. O açılan okullardaki çocukların heyecanını görmek lazım. Bu atmosferi yaşamayanların bunu anlaması çok zor. Bunu görünce, 'Bir ay değil, bir saat bile olsa okulu açalım.' diyoruz. Çünkü çocuklar, okullarını çok özlediler. 'İsteyen gelebilir, istemeyen gelmez.' diyoruz ancak çocukların en az yüzde 80'i okula geliyor. En çok ilkokullar geliyor, onu ortaokul ve liseliler takip ediyor.

Okullardaki hijyen konusuna azami ölçüde dikkat edildiğinin altını çizen Bakan Selçuk, temizlik bütçesinin 10 kat arttığını belirtti ve bu hijyen malzemelerinin de meslek liseleri tarafından üretildiğinin belirtti. Ayrıca TSE'in koşulları çerçevesinde oluşturulan kurallara uyan okullara ‘temiz okul’ belgesi verileceğini bildirdi. 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz Cuma günü son bulacağını ifade eden Bakan Selçuk, velilerin okulların 5 gün açık kalmasını istediklerini ve okula gelen çocuk sayısının bunu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Karneler Ne Zaman Dağıtılacak?

2020-2021 eğitim-öğretim yılı karnelerinin 18 Haziran’da dağıtılacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sözlerine şöyle devam etti: “Biz geçen dönemde de karneyi günler öncesinden verdik. Milyonlarca öğrencimiz var, hepsi birden aynı anda sisteme girmeye çalışıyorlar, bir sıkışma oluyor. O yüzden geçen dönem de erkenden açtık. 2 Temmuz'u beklememiz gerekmiyor, biz bir kolaylaştırma yapmaya çalışıyoruz.”

Yeni Eğitim Yılı Ne Zaman Başlayacak?

Bakan Selçuk 2021-2022 eğitim-öğretim yılı hakkındaki açıklamalarında, “Aşının da avantajıyla beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde mümkünse 1 Eylül'de açacağız. Biz eylülün ilk haftası açmak istiyoruz, buna göre hazırlığımız var. Pazartesinden başlayacağı için 30 Ağustos'a denk geliyor ancak resmî tatil olduğu için onu ayarlarız. Salgın olmasaydı normalde okullarımız eylülün ikinci haftası açılıyor, bu 7 olur, 8 olur duruma göre değişiyor.” sözlerine yer verdi.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakan Selçuk, “LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusu sorulduğunda LGS sonuçlarının 30 Haziran’da açıklanacağını belirtti. LGS’nin 6 Haziran Pazar günü gerçekleşeceğini dile getiren Bakan Selçuk, LGS konusunda bir değişiklik yapılmadığını vurguladı. Sınava girerken dikkat edilmesi hususları daha önceden de dile getirdiklerini söyleyen Bakan Selçuk, “Çocukların saat 09.00’da okulda olmaları gerekiyor, LGS 09.30’da başlayacak. LGS sınav giriş belgeleri öğrencilerin sıralarında hazır olacak. Fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesinin yanlarında olması lazım. Cep telefonu ile sınava giremezler. Kalem, silgi, maske ve dezenfektanları temin edilecek. Öğrencinin velisi okulun dışında bekleyecek. LGS’ye katılım zorunlu değil. Korona olan öğrenciler için özel bir durum var. Bu temaslı ve pozitif olmak şeklinde ayrılıyor. Doğrudan pozitif öğrenciler özel bir yerde sınava girecek, temaslılar ise grup halinde kontrollü bir şekilde bir araya getirilecek. LGS sonuçları ise 30 Haziran’da açıklanacak. Maske takma zorunluluğu var ama ara sıra gözetim altında açabilecekler.” ifadelerini kullandı.

LGS öğrencilerin meb lgs sonuçları ve lgs tercih sonuçları ile liselere yerleşmelerini sağlayan sistemin genel adıdır. Merkezi Yerleştirme lgs sonuçları ile öğrenci alan okulları kapsar. MEB tarafından belirlenen nitelikli okullarda öğrenciler lgs sınav puanına göre seçilir ve lgs tercih sonuçlarına göre yerleşir. LGS sınav puanı konusunda eşitlik olduğu takdirde ikinci kriter olan ortaokul başarı puanına bakılır. OBP ise 6-7 ve 8. sınıfın yıl sonu ortalamaları alınarak hesaplanır.

LGS puan hesaplama sayfamızda LGS puan hesaplaması yapabilir ve yüzdelik diliminizi öğrenebilirsiniz. LGS puan hesaplaması yapmak için testlerde yaptığınız doğru ve yanlış sayılarını sitemizdeki lgs puan hesaplama aracına girdikten sonra hesapla butonuna basınız.

LGS konuları Sözel ve Sayısal derslerden oluşuyor. LGS Konuları arasındaki Sözel dersler Türkçe, İnkılap Tarihi, İngilizce ve Din Kültürü; Sayısal dersler ise Matematik ve Fen Bilimleridir.