Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

LGS Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

MEB E Okul VBS LGS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı ile LGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? 2021 LGS Sınav Yerleri Sorgulaması Nasıl Yapılır? e-Okul VBS Öğrenci Girişi ile LGS Sınav Giriş Belgesi Alma Ekranı Nasıl Kullanılır?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2021 LGS kılavuzunda yayımladığı üzere LGS sınav giriş belgeleri e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açıldı. 6 Haziran’da gerçekleşecek LGS için son hazırlıklarını yapan öğrenciler “2021 LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?”, “2021 LGS sınav giriş belgesi alma işlemi nasıl gerçekleştirilir?”, “LGS sınav yerleri açıklandı mı?” ve “e-okul VBS öğrenci giriş ekranı ile LGS sınav giriş belgesi sorgulama yöntemi nedir?” gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. 2021 LGS sınav giriş belgesi alma ve MEB E Okul VBS üzerinden 2021 LGS sınav yerleri sorgulamasının nasıl yapılabileceğine dair ayrıntılı bilgileri makalemizde bulabilirsiniz.

LGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Fotoğraflı LGS giriş belgesi alma işlemi e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Okul müdürlükleri 27 Mayıs 2021 tarihinden bu yana öğrencilerin LGS sınava giriş belgelerini e okul VBS üzerinden almakta ve onaylayıp mühürlemektedir. Fotoğraflı LGS sınava giriş belgeleri sınavın gerçekleşeceği gün öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada öğrencilere teslim edilecektir. LGS sınav giriş belgelerini görüntülemek isteyen öğrenciler ve veliler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne erişim sağlayabilirler.

LGS sınav giriş belgesinde yer alan bilgiler arasında öğrencinin kimlik bilgileri, sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıraya dair bilgiler bulunmaktadır. Öğrenciler LGS sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava gireceklerdir. Ancak doğal afet, karantina, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Yurt dışında yaşayan ve e-Okul sisteminde bulunmayan öğrenciler ise sınav giriş belgelerini bulundukları ülkelerin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Başkonsolosluklarından alıp onaylatabilirler.

2021 LGS Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

LGS 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek. 2021 LGS merkezi sınavındaki oturumlar, ders dağılımları, sınav süreleri ve soyu sayıları konusunda MEB tarafından bir değişiklik yapılmadı. Bu yıl da sınav iki oturum halinde düzenlenecek. Birinci oturum 9.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Birinci oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru bulunurken ikinci oturumda Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yer alıyor. Öğrencilerin soruları yanıtlamak için birinci oturumda 75 ve ikinci oturumda ise 80 dakikaları bulunuyor.

LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2021 tarihinde MEB’nin internet sitesinden erişime sunulacak.