Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

Geleceğin Meslekleri - Hangi Mesleklerin Önü Açık?

Geleceğin Meslekleri - Hangi Mesleklerin Önü Açık?

Geleceğin Meslekleri - Hangi Mesleklerin Önü Açık ? Meslek seçimi hayatımızı etkileyen en önemli aşamalardan biridir. Seçeceğiniz mesleği severek yapmanız kariyer hayatınız için büyük öneme sahiptir. Bu nedenle Doping Hafıza olarak, sizlere az da olsa fikir vermesi adına geleceğin meslekleri içeriğini hazırladık.

Geleceğin Meslekleri

Teknolojik gelişmeler ve bilim, yaşama dair her şeyde yavaş yavaş bir evrim oluştururken, bu durumun iş dünyasına ve mesleklere yansımaması düşünülemez. 
Bilim ve teknolojinin ilerlemesi, bazı mesleklerin kaybolmasına bazı mesleklerin kendini yenilemek durumunda kalmasına ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.
Örneğin Henry Ford, ilk seri üretim hatlarını kurup Model T’yi üretmeye başladığında, fabrikasındaki çalışanlarına yüksek maaş vererek, kendi yaptıkları otomobilleri satın almalarını sağlamış ve “Fordizm” denen koca bir ekonomik anlayışın ortaya çıkmasını sağlamıştır. 
Bugünün şartlarında aynı anlayış uygulanmaya çalışılsa, fabrikanın kepenklerini kapatması herhâlde çok uzun sürmezdi. Çünkü yüksek teknoloji üreten, seri üretim yapan hiçbir fabrikada büyük bir çarkı döndürecek kadar işçi yoğunluğu bulunmuyor. İnsanların yerini makineler dolduruyor.

Hangi Mesleklerin Önü Açık?

Sanayi toplumunun çoğunu makinelere, yazılımlara, algoritmalara kaptıran insanlık, artık geleceğini oluşturabilecek mesleklere yöneliyor. Onlardan bazılarını yazımızda sizler için derledik.

1- Yazılım ve Uygulama Geliştirme Uzmanı

Yıllar önce fiziki olarak gerçekleştirmek zorunda olduğumuz birçok işlemi (fatura ödeme, alışveriş yapma, hatta oyun oynama vb.) günümüzde yazılımlar ve uygulamalar sayesinde oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. Bunları bize sağlayan ise yazılım ve uygulama geliştirme uzmanları. Gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer eden bu meslek, gelecekte de büyük ilgi görmeye devam edecek gibi.

2- Yapay Zeka Uzmanı

Yapay zeka uzmanları, makineleri insan beynine benzer fonksiyonlarla tasarlayan ve programlayan kişilerdir. Yapay zeka uzmanlarının, gelecekte üreteceği kodlar ile şirketlerde karar alma, çözüm üretme süreçlerinde aktif rol alması bekleniyor.

3- IoT (Internet of Things-Nesnelerin İnterneti) Uzmanı

Yazılımları hazırladık, yapay zekayı oluşturduk. Sıra geldi ötesine. Türkçeye ‘’Nesnelerin İnterneti’’ olarak geçen ‘’IoT’’, makinelerin internet aracılığı ile birbiriyle haberleşmesini ve bilgi aktarımı yapmasını sağlıyor. Bu meslek alanının katkılarıyla, insanın dikkatinden kaçabilecek ufak detayların kritik olduğu ve her sürecin sürekli gözlem altında tutulmasını gerektiren sağlık, lojistik, tarım vb. gibi sektörler için üstün yazılımlı makinelerin kendi aralarında bilgi alışverişi yaparak, süreçleri kontrol altında tutması öngörülüyor.

4-Büyük Veri Mühendisi

Dijitalleşme süreci ile şirketlerdeki çok büyük çaplı veriler bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Bu verilerin bilgisayar ortamında işlenmesi, düzenli hale getirilmesi, belli bir sistematik içerisinde sürekli aktif olarak tutulması ve ihtiyaç duyulabilecek veri stoğunun verimli şekilde oluşturulması ihtiyacıyla birlikte “Veri Mühendisliği” mesleği ortaya çıkmıştır.

5- Alternatif Enerji Uzmanı

Dünyamızdaki nüfus arttıkça ihtiyacımız olan enerji miktarı da artıyor. Fakat doğanın bize verebildiklerinin de bir sınırı var. Kömür, petrol, doğalgaz gibi doğal kaynak ürünlerinin bir ömrü var ve doğaya ciddi zararlar veriyor. Hem gelecekte yaşanabilecek bir enerji kaynağı kıtlığına hem de doğanın zarar görmesine karşı çalışan alternatif enerji uzmanları, gelecekte verimli şekilde tüketilebilecek enerji kaynaklarını aramaya ve geliştirmeye çalışacaktır.

Yukarıda paylaştığımız mesleklerin dışında günümüzde var olan ve gelecekte çok daha popüler olacak olan farklı meslekler de bulunmaktadır. Geleceğin bu meslekleri:

  • Dijital Pazarlama,
  • Ekoloji Uzmanlığı,
  • Genetik Mühendisliği,
  • Nanoteknoloji Mühendisliği.
  • Risk Yönetim Uzmanı,
  • Strateji Uzmanı,
  • 3D Üretim Mühendisi,
  • Veri Analisti,
  • Veri Güvenliği Uzmanı,
    • Geleceğin Meslekleri - Hangi Mesleklerin Önü Açık? İçeriğimizi tamamlamış bulunmaktayız. Hedeflediğiniz meslek hayallerinizin en uç noktasında ise, Doping Hafıza her zaman yanınızda. Doping Hafızanın birçok eğitim içeriğinden faydalanıp yarınlarınızı inşa edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek

benzer blog içerikleri