Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS de Nasıl Başarının Sırrı

 

Peki başarılı olmak veya başarısız olmak  neye bağlıdır? Bu yazımızda daha çok YGS de nasıl başarılı olunur? Sorusunun cevabını vereceğiz.

 

Öncelikle adayların en çok dikkat etmeleri gereken konuların başında, stresten uzak durmak, baskı altında kalmamak, karşılarına çıkabilecek engellere karşı dik durmak gibi dikkat edilmeyen fakat aslında başarının temelini oluşturan bu maddelere dikkat etmeleri gerekmekte. Şöyle ki her yıl  binlerce aday sınav stresi yüzünden piskolojik tedavi görmeye başlamakta kimisi ise intihara kadar uzanan bir süreç geçirmekte. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bunun sadece bir sınav olduğu ve hayatın sonu olmadığıdır. Bu şekilde düşünerek öncelikle en önemli noktalardan biri olan kafamızı yormamış olarak, dersin başına oturabiliriz. Hiçbir şey sağlıktan ve kendinizden önemli değildir.

 

NASIL BAŞARILI OLUNUR ?

 

Yazımızın başında belirttiğimiz piskolojik rahatlığı sağladıktan sonra geriye sadece düzenli bir çalışmaya başlamak kalıyor. Düzenli çalışmaktan kast edilen belli bir program dahilinde ders çalışmak değildir. Unutmayın ” zamanı programlayamassınız”. Düzenli ders çalışmak; Her gün en az 1 saat de olsa ders çalışmaktır. Ygs sisteminde elbette günde sadece 1 saat ders çalışmak size beklediğiniz başarıyı getirmeyebilir ancak her gün düzenli bir şekilde ve odaklanılarak(kendinizi derse vererek) ders çalışılırsa başarı gelecektir.

 

Her gün kitap okuyun. Kendinize ait okuma kitaplarınız olsun ve her gün en az 1 saat kitap okuyun. Ygs bilgi dışında yorum ağırlıklı bir sınav. Kitap okumak size sadece Türkçede değil diğer derslerin testlerini çözerken de büyük bir fayda sağlayacaktır. Ygs için en önemli konu KİTAP OKUMAK.

 

Sayısal derslerin konularını bitirin ve çözebildiğiniz kadar soru çözmeye çalışın. Müzik dinleyin bir yandan soru çözün. Geometri değilde bulmaca çözer gibi çözmeye çalışsın. Bu şekilde çalışıldıkça emin olun ders çalışmak hem keyif verici hemde çok faydalı olmaya başladığını göreceksiniz.

Sosyal hayatınızı ihmal etmeyin. Arkadaşlarınızla gezin, eğlenin, hayatın keyfini çıkartın. Elbette abartmadan bir sınav olduğunuzu bilerek ama sınav olması kesinlikle sosyal hayatınıza engel olmasın.