Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

2014 YGS Giriş Yerleri ve Tavsiyeler

 

Sınava nerede, hangi okulda girebileceğiniz hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bilindiği üzere ÖSYM’ye sınav başvuruları yapılırken sistem adaylara iki il seçme hakkı tanıyor. Seçenekleri dolduran adaylar, sınava girmek istediği ile ve bölgeleride seçerek başvurularını tamamlıyor. ÖSYM sistem tarafında adayları seçimlere göre çeşitli okullara yerleştiriyor. 2014 Ygs giriş yerleri bu şekilde belirleniyor. Sistem yerleştirmeyi yaparken boy-kilo ölçütlerini esas alıyor. Bu nedenle adayların bu ölçütleri doğru şekilde doldurması önemli bir diğer nokta.

Ygs Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2014 Ygs Giriş Yerleri sınav tarihinden 2 hafta önce açıklanmaktadır.( 2014 Ygs Giriş Yerleri Tahmini:11-14 Mart 2014)

Giriş Yerimi Nasıl Öğrenebilirim?

ÖSYM tarafından resmi açıklama yapıldığında aşağıdaki linkten ais üzerinden şifrelerinizi girerek sınav giriş yerlerinize ulaşabilirsiniz.

2014 YGS giriş yeri ais giriş

Giriş Yerimi Öğrendikten Sonra Ne Yapmalıyım?

Adayların giriş yerlerini öğrendikten sonra mutlaka sınava girecekleri sınıfı görmeleri öneriliyor.  Bu öneriyi ilk ağızdan yani birebir ÖSYM’den gelen açıklamayla zenginleştirelim. Aşağıda sınav giriş yerleri ile alakalı ÖSYM’nin yaptığı resmi açıklamayı okuyabilirsiniz.

 

ÖSYM’den YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA:

 

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ÖSYM’nin ”http://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. 

Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı veya pasaport kabul edilecektir. Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.