Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

2014 Ygs’ye Girecek Kişilere Uyarılar

 

Sınavlarda başarısız olmanın birçok nedeni vardır. Bunların başında ise elbette yeteri kadar çalışılmamak var. Fakat birçok aday çalışmasına rağmen sınav öncesi ve sınav esnasında hatalar yapabiliyor. Yapılan hatalar istemediğiniz bir üniversite ve bölümle sonuçlanması veya bir yılınızın kaybına neden olabilir. Bu nedenle sınav öncesi ve sınav esnasında birçok noktaya dikkat etmek gerekmektedir.

Sınav Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Yapılan araştırmalar sonucunda birçok aday gelecek kaygısı, aile baskısı, çevrenin etkisiyle heyecan ve stresle hatalar yapmakta. Bu nedenle ilk olarak çevrenizin ve ailenizin size güvenmesini sağlayabilir olumlu, olumsuz sonuçlara karşı arkanızda durmalarını sağlamalısınız. Bu şekilde tüm adayların kafasında olan ”ya kazanamazsam” düşüncesini kaldırmış olursunuz.

 

Eğer mümkünse sınava tek başınıza gidin. Sınav salonuna telefon, para, metal eşya vb. eşyalar sokulmadığı için elbette yanınızda aileniz veya bir arkadaşınızın olması gerek. Sınava tek gidebilir sınav sonrasında ailenizle okulda buluşabilirsiniz. Sınava tek gitmek her zaman için size öz güven yükleyecektir. Yapmanız gerektiğini hissettirecekti ve sınav heyecanını tek başınıza yaşadığınızda bu sizi motive edecektir.

 

Kıyafet seçiminde sizi rahatsız etmeyecek kıyafet seçmeye özen gösterin. Sınav esnasında sınav haricinde tüm düşünceleri kafanızdan atın. 160 dakika sadece sınavı düşünün ve odaklanın. Odaklanma ve konsantre olma sınavın %20 sini oluşturacaktır.

 

Sınav Esnasında Adayların Dikkat Etmesi Gereken En Önemli Noktalar

Sınav salonunda sınav başlamadan oluşan heyecanı yenmek mümkün değildir. Gözetmen öğretmenler size sınav kağıtlarınız, kalem, silgi gibi sınav esnasında gerekli olan her şeyi dağıtacaktır. Sınav başladıktan 10 dakika sonra heyecanınız en alt seviyeye inecek ve sadece sorularla uğraşmaya başlayacaksınız. Bu nedenle sınavda heyecandan yapamayacağım gibi düşünceler ile kendinizi yormayın.

 

Sınav esnasında en önemli nokta yapılamayan sorulardır. Yapamayacağınızı anladığınız soruları uğraşmadan boş bırakarak geçin. Sizi uğraştıracağını düşündüğünüz soruları da aynı şekilde boş bırakarak devam edin.

 

Sınav 160 dakika ve soru başına 1 dakika düştüğünden dolayı zamanı iyi değerlendirmeniz gerek. Sınavın sonuna gelince yapamadığınız ve zaman alacak sorulara tekrar dönün. Sınavın çoğunu bitirmiş olmanız ve bildiğiniz soruları yapmış olmanız size verdiği öz güven ile yapamadığınız soruları da rahatlıkla yapabileceksiniz.