Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS`de Başarısızlık Nedenleri

 

Çalışma masası dışında değişik yerlerde çalışmak.

Farklı yerlerde ders çalışmak demek; Ortama alışmak demek, o ortamı ders çalışmaya uygun hale getirmek demek. Alışık olmadığınız bir ortamda derse başlamak demek birkaç saatinize mal olacaktır. Bu dersi ertelemeniz ve Ygs’de de başarısız olmanız için yeterli olacaktır.

 

Dağınık oda, dağınık zihniyet her zaman zararlı olacaktır.

Bazı durumlarda dağınıklık işinize zora sokucaktır. Dağınık oda demek elbette dikkat dağınıklığı, konsantrasyon bozulması demek. İşine yaramayacak. Odanı toplamak içinde biraz vakit harcar kendini yorarsın. Sonra güzel bir uyku ve akşam oldu. Başarısızlığın bir başka nedeni.

 

Vaktinizi TV izleyerek ya da müzik dinleyerek geçirmek.

Herkeste oluşan algı, sınavı kazanamassa geleceğini tehlikeye atması yönünde. Seninde öyle değil mi? O zaman bol Tv izle, ders çalışırken Tv ‘yi aç yada müzik dinle. Sen nede olsa iki işi bir arada yapabilirsin . En kötü sınavı kazanamassın.Bu düşünceler boşvermeni sağlar ve ilgisizliği arttırır.

 

Yatarak, uzanarak çalışmak.

Çalışma masası icat olalı çok olmuştur. İnsanlar ilkel dönemlerde ilk olarak kullandıkları malzemelerden biri de ağaç. Ağaçlardan oturmak için sandalyeler, yemek yemek için masalar yaptılar. Nedense bizim öğrencilerimiz masanın icadını bir kenara bırakıp yatarak ders çalışmayı tercih ediyorlar. Elbette tercih meselesi. Peki ne olacak birlikte bakalım. Ders çalışmaya başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra pozisyon değiştirme ihtiyacı duyacaksın. Yatakta dönemeye başlayacaksın. Birkaç saat sonra da annen seni uyandıracaktır. Ygs’de başarısız olmak için sence de ideal değil mi?

 

Ders çalışma programınızı ertelemek.

Zamanı programlamak imkansızdır. Ancak günlük çalışma programları her zaman işe yarar. Ama bu programlar ne için var? Elbette aksatmak için.Böyle düşünceler yüzünden ertelersin. Arkadaş çağırdığında gidip programı alt üst etmek için. Telefon çaldığında saatlerce konuşabilmek için. Programını aksat sende başarısız ol.

 
 
Kendinizle yüzleşin ve ne yapmanız gerektiğini anlayacaksınızdır.