Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

Ygs’ye Az Kaldı ...

 

Öncelikle hangi alandan girerseniz girin Ygs alan ayırt etmeyen bir sınavdır. Bir sayısal öğrenci için çok iyi bir fizik neti çıkarmak yeterli değildir. Bir sayısal öğrencinin kendi alanı dışında Sosyal Bilgiler bölümünden iyi bir net çıkarması onun diğer adaylardan ayıracaktır. Bu nedenle sadece kendi alanınız değil tüm alanlara odaklanmaya çalışın.

  • Son 2 hafta her gün deneme çözülmeli. Eksiklerin bulunması amacıyla denemeler öğrenciler için çok önemli. Bu nedenle günde en az 1 tane olmak kaydı ile deneme çözülmeli. Yapılan denemelerde eksiklerin ve yapılamayan soruların ise sınavdan önce halledilmesi gerek.
  • Her ders için bir hafıza kağıdınız ya da kağıtlarınız olmalı. Eğer, sayısal öğrencisi iseniz bütün sayısal derslerden bu kağıtları hazırlamalısınız. Fizikten bütün konuların formüllerinin ve o formüllerin hangi durumlarda kullanılacağının yazıldığı kağıtlar, kimyadan yine aynı şekilde hem sayısal sorular için ipuçları hem de gerekli tepkimeler, elementler ve kavramların olduğu kağıtlar.
  • Eşit ağırlık ve sözel öğrencileri de yine aynı şekilde tarih ve coğrafya kavramlarını not aldıkları kağıtları hazırlamalılar.
  • En ciddi uyarılarımdan biri ise bir gün içinde mutlaka bütün derslerle temas etmeleridir. Unutmayın, sporculukla öğrencilik birbirine çok benzer. Bir tenisçi nasıl her antremanda servis atıyor ya da bir futbolcu nasıl her antremanda hem penaltı kullanıp hem diğer çalışmalarını yapıyorsa siz de her gün sorumlu olduğunuz her derse temas etmelisiniz. Asla üç gün biyoloji çalışmaya ara vermiş bir sayısal öğrencisi ya da 2 gün tarih dersiyle hiç ilgilenmemiş bir eşit ağırlık öğrencisi olmayın.
  • Günlük çözdüğünüz soruların sayısını dikkate almayın. Her gün aynı adet soru çözemessiniz yada işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bu nedenle sadece çalışın. Verimli çalışmaya özellikle gayret gösterin. Çözdüğünüz soru sayısı değil ne derece verimli çalıştığınız önemlidir.
  • Sınava hazırlık döneminde sınavı bahane ederek yeme düzeninizi abur cubur gıdalardan kurmayın. Bu hem size kilo aldırıp psikolojinizi bozacaktır hem de bu gıdaların bozduğu kan şekeri dengeniz enerji dalgalanmalarıyla konsantrasyonunuz üzerinde olumsuz etki yapacaktır.
  • Çalışırken kusursuz ve sessiz ortamlar yaratmaya çalışmayın. Unutmayın sınav anında tamamen çıt çıkmayan bir ortamda sınava girmeyedebilirsiniz. Kabul edilebilir doz da yaşamsal seslere alışmaya çalışın.
  • Ders çalışmaya sizi engelleyen teknolojik aletlerden uzak durmaya çalışın. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, oyun konsolları gibi ders çalışmanıza engel teşkil eden aletleri bir süreliğine rafa kaldırabilirsiniz.
  • Arkadaşlarla çalışma ortamlarını seviyorsanız, arkadaşlarınızla grup halinde çalışmalar yapabilirsiniz. Sessizlik seviyorsanız ev veye kütüphane ortamlarını tercih edebilirsiniz.