Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

KPSS Başvuruları Ve Ücretleri

 

Başvuru İşlemleri :

 

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 

 

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. 

 

Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla veya kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.

 

DİKKAT: Sınav ücretini bankaya yatırmış olmak başvuru için yeterli değildir. Ücret yatırıldıktan sonra bu aşşağıda belirtildiği şekilde başvurunun tamamlanması gerekmektedir. 

 

  • Başvurular aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır: 

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan sistemde geçerli bir fotoğrafı olmayanlar ve/veya eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanlar

    • Başvurularını herhangi başvuru merkezinden yapacaklardır. 

  • Eğitim bilgileri alanında yapılacak tüm bilgi girişleri resmî belgeye dayalı olduğundan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların, eğitim bilgilerini gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları ve başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. 

  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan; geçerli bir fotoğrafı olanlar ile eğitim bilgilerinde herhangi bir değişiklik bulunmayanlar,

    • Başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklardır. 

 

Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

 

 

 

BAŞVURU SÜRESİ : 5-14 Mayıs 2014 

SINAV TARİHİ : 5-6 Temmuz 2014 

SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09.30 / Öğleden sonra oturumları 14.00 

KPSS SINAV ÜCRETİ :

  • Her oturum için 40 TL

  • Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 40,00 TL

  • Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine de ücret yatırılacaktır. girecek adaylar 80,00 TL

  • Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek adaylar 120,00 TL

  • Tüm oturumlara girecek adaylar 160,00 TL. 

 

ÖABT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ :

20 Temmuz 2014, 09.30, 40,00 TL (ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Cumartesi Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) ve KPSS Cumartesi Öğleden Sonra (Eğitim Bilimleri) oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 120,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.) 

 

DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ :

18 Ekim 2014, 09.30, 40,00 TL (DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Cumartesi Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 80,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

 

Yatırılıcak Bankalar :

 

  • T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 

  • T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 

  • Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç) 

  • Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç) 

  • Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 

  • DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç) 

  • Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) 

**Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir. 

 
 
Ayrıntılı Bilgi İçin : PDF Döküman - ÖSYM