Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz
Menü

Destek

Destek

DGS 2023 Paketleri

DGS'ye Kalan

35 Gün

DGS

DGS

DGS, ön lisans bölümlerinden ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrencilerin lisans eğitimine geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. “
    DGS nedir? DGS başvuru dönemi ne zaman? DGS’de kaç soru var? DGS tercih dönemi ne zaman? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puan hesaplama nasıl yapılır? DGS konuları nelerdir? DGS ne zaman? DGS taban puanları kaçtır?” gibi soruların cevaplarını bu makalede bulabilirsiniz.

    DGS Nedir?

    DGS, ÖSYM tarafından her yıl 1 defa olmak üzere 2 yıllık ön lisans ve meslek yüksek okulu mezunlarının girmeye hak kazandığı bir sınav sistemidir. Öğrenciler eğitim aldıkları ön lisans bölümünü lisans eğitimine tamamlamak istiyorlarsa DGS 2022 sınavına girmelilerdir. Öğrencilerin 2 yıllık eğitim haklarını 4 yıllık eğitime dönüştürmek için DGS 2022 sınavı büyük bir önem teşkil etmektedir. Örneğin; bir öğrenci iki yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünden başarıyla mezun olduysa DGS 2022 sonucunda aldığı puan ile Bilgisayar Mühendisliği vb. bölümlere geçiş yapabilmektedir.

    DGS’de Kaç Soru Var?

    Öğrencilerin DGS 2022’de sorumlu olduğu toplam 120 soru vardır. 60 sayısal, 60 sözel sorudan oluşan Dikey Geçiş Sınavı’nın süresi toplamda 150 dakikadır. DGS dersleri ise DGS Türkçe, DGS Matematik ve DGS Geometri şeklindedir. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Dikey Geçiş Sınavı’nda öğrencilerin sayısal ve sözel olarak her iki alanda da en az 1 tane doğru sayısı bulunması gerekmektedir. Her iki alandan da en az 1 adet doğrusu bulunmayan öğrencilerin sınavı geçersiz kabul edilecektir.

    2022 DGS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

    DGS başvuru tarihleri için ÖSYM tarafından belirlenen günler: 13 Mayıs – 23 Mayıs 2022.

    2022 DGS Ne Zaman Yapılacak?

    DGS 2022 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir.

    2022 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    DGS Sonuçları 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

    DGS Konuları Nedir?

    2 yıllık üniversite okuyan öğrencilerin girebildiği DGS 2022 Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Sözel bölüm Paragraf ve Anlam Bilgisi konularını kapsamaktadır ve bu bölümde toplamda 60 soru yer almaktadır. DGS 2022’deki Sayısal bölüm ise Matematik – Geometri sorularını kapsamaktadır. Ancak Matematik, Geometriye oranla daha ağırlıklı olarak sınavda öğrencinin karşısına çıkmaktadır. 2022 DGS’de tıpkı Sözel bölümde olduğu gibi Sayısal bölüm de 60 sorudan oluşmaktadır. 2022 DGS konularına göz gezdirecek olursak DGS 2022’de öğrencilerin sorumlu olduğu konular şu şekilde sıralanmaktadır; DGS Türkçe: Sözcükte Anlam, Anlatım Bozukluğu, Cümlede Anlam (Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle, Çıkarılacak Kesin Yargı, Yer Değiştirme, Cümle Oluşturma, Cümlede Genel Anlam), Paragraf Genel, Çok Sorulu Parçalar, Sözcük Sıralaması, Paragrafta Anlam, Sözel Mantık. DGS Matematik: Sayısal Mantık, Temel Kavramlar, Üslü Sayılar, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Bölünebilme EBOB – EKOK, Köklü İfadeler, Yol Problemleri, Hız Problemleri, Zaman Problemleri, Oran Orantı, Denklem Çözme, Özdeşlikler, Çarpanlarına Ayırma, İşlemler, Rasyonel Sayılar, Permütasyon – Kombinasyon ve Olasılık. DGS Geometri: Üçgende Açılar, Dörtgen, Çember, Daire, Doğrunun Analitiği.

    DGS Hazırlık

    Doping Hafıza olarak, oyun formatında hazırlanan ders modülleri, animasyonlarla desteklenen konu anlatımları, video çözümlü soru bankaları ve deneme sınavları, kişiselleştirilmiş ders çalışma programı ve Çözücü uygulaması ile öğrencilerimizin DGS hazırlık sürecinde DGS online eğitim paketlerimiz ile öğrencilerimizin 7/24 ve kesintisiz eğitim alabilmeleri için çalışmaktayız.

    DGS Puan Hesaplama

    DGS puan hesaplama konusunda yardım almak için Doping Hafıza web sitesinde yer alan DGS puan hesaplama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    DGS Tercih Dönemi Ne Zaman?

    DGS tercih dönemi ile ilgili henüz ÖSYM tarafından bir açıklama yapılmamıştır. DGS tercihleri konusundaki gelişmeleri Doping Hafıza web sitesinden takip edebilirsiniz.
1
Sorularınızı Yanıtlayalım
Sepete Git