Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz
Menü

Destek

Destek

2016 Lys için Sosyal Bilimler ve Matematik sınavı bu haftasonu

Sınav öncesi ve sınav anı için işinize yarayabileceğini düşündüğümüz bazı tavsiyeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Öncelikle sınavı kazanamamayı her şeyin sonu olarak düşünmeyin. Başarısızlığınızın, çevrenizdekilerin sevgi ve güven duygularını azaltacağı kaygısına kapılmayın. Kendinizi başkaları ile karşılaştırarak ümitsizliğe düşmeyin. Kendiniz ve geleceğiniz için çalıştığınızı aklınızdan çıkarmayın. Geçmişteki başarısızlıkları unutun, gelecek hakkında da olumsuz düşünmeyin. Başarılı olabileceğinize inanın.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmakta fayda olduğu yaygın bir görüştür. Bu tavsiyeye uymanız yerinde olur. Kaygı ve panik gibi duygularınız azalacaktır. Dinlendirici özelliği olan bol oksijenli yerlerde oturarak ve dolaşarak sınavdan önceki gününüzü geçirebilirsiniz. Sınav olayını mümkün olduğu kadar zihninizden uzaklaştırmaya çalışın, ailenizle veya yakınlarınızla gerçekleştirdiğiniz sohbetlerin sınav dışında olmasına özen gösterin.
Akşam yemeğinde ağır yiyeceklerden uzak durun. Uykudan önce psikolojik gerginlik yaratacak durumlara girmeyin. Uyku saatiniz yaklaşınca ılık bir duş alın, son günlerde saat kaçta yattıysanız, aynı saatte yatın.  Erkenden yatarak kendinizi “ bir an önce uyumalıyım” gerilimine sokmayın. Uyumakta zorluk çekerseniz paniğe kapılmayın. Uykunuz gelinceye kadar sevdiğiniz bir şey yapın ve tekrar uykuya geçmeyi deneyin.
Sınavın olduğu sabah biraz erken kalkarak besleyici, enerji verici bir kahvaltı yapın.Kahvaltının ağır olmamasına dikkat edin  Sınav belgenizi ve nüfus cüzdanınızı yanınıza almayı unutmayın. Rahat edebileceğiniz giysiler giymeye özen gösterin.
Sınavla ilgili açıklamalar bölümünü dikkatlice okuyun. Sınav stresinizin yükseldiğini hissederseniz derin nefes alın, sakinleşin ve herkesin sizinle aynı durumda olduğunu unutmayın. Cevap kağıdında kaydırma yapmamak için cevaplarınızı tek tek işaretlemeye dikkat edin.
İlk sorular sınav heyecanıyla zormuş gibi gelebilir. Bu durumda sınav çok zor diye paniğe kapılmayın. Soruları cevaplamaya daha önce alışık olduğunuz yöntemle devam edin, yeni bir yöntem denemeyin. Zor diye düşünülen bir soru diğerlerine göre daha kolay çözülebilir. Bu soru çok uzun, zor diyerek sorulara önyargılı davranmayın. Soruları çok iyi okumaya çalışın. İlk okuduğunuz seçeneklerden biri doğru cevap gibi gelse de diğer seçenekleri de gözden geçirin. Çünkü bazı sorularda diğer seçeneklere göre en doğru cevap istenmektedir.
Sorulara takılıp kalmayın. Yapamadığınız sorunun yanına işaret koyup diğer soruya geçin.  Dikkatinizi yalnızca okuduğunuz soru üzerinde yoğunlaştırın. Herhangi bir soruyu yanıtlarken aklınız bir önceki veya bir sonraki soruda olmasın. Yapamadığınız soruları, testin tümünü bitirdikten sonra yanıtlamaya çalışın. Yanlışlarınızın doğrularınızdan götüreceğinin bilinciyle rastgele işaretleme yapmayın. Süreyi son saniyesine kadar kullanın.
Başarılar dileriz.
YKS 2021 Online Eğitim Paketlerimizi İncelemek İçin Tıklayın
1
Sorularınızı Yanıtlayalım
Sepete Git