Bu videoda Doping Hafıza LGS 8. Sınıf Serüvenlerle FEN BİLİMLERİ dersindeki "Madde ve Endüstri" konusunun “Kimyasal Tepkimeler” bölümü anlatılmaktadır.
“Maddenin kimyasal özellikleri nelerdir? Kimyasal değişim nedir? Kimyasal tepkime nedir? Kimyasal tepkime örnekleri nelerdir? Kimyasal tepkimelerde korunan özellikler nelerdir?” gibi birçok sorunun cevabını öğrenecek ve siz de hem sınavda kolaylıkla "Kimyasal Tepkimeler" konusunu çözebilecek, hem de Fen Bilimleri dersindeki başarınızı artırabileceksiniz.
Kimyasal Tepkimeler konusunun soruları çözülürken neye dikkat edilmelidir?
Öncelikle "Kimyasal Tepkimeler" sorularını çözerken sorunun bizden ne istediği net bir şekilde anlaşılmalıdır. Soru kökü dikkatli bir şekilde anlaşılmalıdır.
Kimyasal değişimin olduğu yerde kimyasal tepkimenin gerçekleştiğini bilmek önemlidir. Kimyasal tepkimede kullanılanlara girenler, oluşanlara ise ürünler denilmektedir. Kimyasal tepkimelerde yeni bağların oluştuğunu ve böylelikle yeni bir maddenin oluştuğunu bilmek önemlidir. Tepkimeye giren maddeler kimliklerini kaybeder.
Kimyasal tepkimelerde kütle korunumu oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra atom sayıları ve atom cinslerinin de korunduğunu unutmamak gerekir. Bu konunun daha verimli bir şekilde kavranabilmesi için "Madde ve Endüstri" ünitesinin öğrenilmiş olması gerekmektedir.
Soru bu bilgiler ışığında çözüldükten sonra kontrol edilmeli ve emin olunan şık işaretlenmelidir.