Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz

Destek

Destek

YGS 2014 Giriş yerleri

 

23 Mart’ta yapılacak olan YGS’de adayların adreslerine sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınavın yapılacağı tarihten 10 gün önce üzerinde sınav yeri ve kimlik bilgileri ile fotoğraflarının olduğu 2014 YGS sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin "ÖSYM" İnternet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak edinecekler ve yazıcıdan çıktısını alacaklar. Çıktıların renkli veya siyah beyaz olması fark etmiyor ancak okunaklı ve fotoğrafın belirgin olması önemli.

ÖSYM, ayrıca, sınava giriş belgesinin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavının geçersiz
Sayılacağı uyarısını da yaptı. Bu nedenle adayların bu uyarılara dikkat etmesi gerekiyor. Adaylar sınava giriş belgesi dışında YGS’ye gelirken üzerinde TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarını da yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Unutulmaması gereken öenmli hususlardan biri her yıl yüzlerce aday tarihi geçmiş pasaport ya da TC kimlik numarası yazılı olmayan nüfus cüzdanı nedeniyle sınava giremiyor. O nedenle geçerli pasaport ya da nüfus cüzdanınızı mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekiyor.