Whatsapp'tan yaz Çağrı Merkezimiz
Menü

Destek

Destek

YKS 2024 Paketleri

YKS'ye Kalan

84 Gün

9. 10. ve 11. Sınıflar için YKS 2025, YKS 2026, YKS 2027 paketlerimiz mevcuttur.

YKS

YKS Nedir?

Yükseköğretim Kurumu tarafından uygulanan YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) iki etaptan oluşmaktadır. Öğrenciler ilk olarak kısa adı TYT (Temel Yeterlilik Testi) olan oturuma ve ardından kısa adı AYT (Alan Yeterlilik Testi) olan oturuma gireceklerdir. Bu iki oturumdan oluşan sınavın ismi YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) olarak belirlenmiştir.

YKS paketinde yer alan dersler hafıza teknikleri, oyun formatında ders modülleri ve animasyonlarla zenginleştirilmiş içeriklerle öğrencilerimizin TYT ve AYT hazırlık sürecinde başarılı olmalarını hedefliyoruz. Oyun formatında hazırlanan ders modülleri, animasyonlarla desteklenen konu anlatım teknikleri, video çözümlü soru bankaları ve deneme sınavları, kişiselleştirilmiş ders çalışma programı, hafıza teknikleri eğitimi ve Çözücü uygulaması ile öğrencilerimizin YKS hazırlık sürecinde 7/24 ve kesintisiz eğitim alabilmeleri için çalışmaktayız. TYT ve AYT online eğitim sistemimiz ile başarıya kavuşan öğrencilerimizin geleceğe dokunabilmelerine olanak sağlıyoruz.

YKS’ye kaç gün kaldığını öğrenmek isteyen öğrenciler YKS sayaçlarından faydalanabilirler. YKS sayaçları üniversite adaylarının sınava hazırlık dönemleri için önem teşkil etmektedir. Sitemizde mevcut YKS sayacımız ile öğrenciler kendi ders çalışma programlarını ayarlayabilirler.

YKS’de Hangi Konular Var?

YKS konuları TYT için TYT Matematik, TYT Türkçe, TYT Fizik, TYT Kimya, TYT Biyoloji, TYT Coğrafya, TYT Tarih, TYT Felsefe, TYT Geometri şeklinde olup, 2022 AYT için ise AYT Edebiyat, AYT Dil Anlatım, AYT Tarih, AYT Coğrafya, AYT Matematik, AYT Geometri, AYT Fizik, AYT Kimya, AYT Biyoloji, AYT Felsefe, AYT Mantık, AYT Sosyoloji şeklinde belirlenmiştir. Doping Hafıza yeni nesil online eğitim platformu olarak, tüm TYT konuları için geliştirdiğimiz anlatım teknikleri ile öğrencilerimizin üniversite hazırlık döneminde yanlarındayız.

TYT Nedir?

YKS sınavına giren tüm öğrenciler, birinci oturum olan TYT’ye mutlaka girmelidirler. Adaylar, TYT sınavına girmezler ise puan hesaplamaları gerçekleştirilemez. Adaylar, ön lisans (2 yıllık üniversite eğitimi) tercih edeceklerse sadece TYT’ye girmeleri yeterli iken lisans (4 yıllık üniversite eğitimi) tercih edecekler TYT ve AYT’ye de girmek zorundadırlar. TYT sınavı 120 sorudan oluşmaktadır ve bu oturumda öğrencilere 135 dakika yani 2 saat 15 dakika süre verilir. TYT’de her soru başına 1,125 dakika düşmektedir. TYT sınavı süreci boyunca adayların sorumlu olduğu dört farklı ders vardır; TYT Türkçe, TYT Sosyal Bilgiler, TYT Temel Matematik ve TYT Fen Bilimleri.

Sınava giren öğrenciler YKS sıralamalarını hesaplarken belirli kurallara dikkat etmelilerdir. TYT puanı hesaplamasının yapabilmesi için öncelikle baraj puanının geçilmiş olması gerekmektedir. YÖK, baraj puanını 150 puan şeklinde belirlemiştir. TYT sınavında 150 puana ulaşamadığınız takdirde TYT sınav puanı hesaplaması yapmanın bir anlamı olmaz. Öğrenciler TYT netlerini hesaplarken 150 puanın ortalama 15-17 net aralığına denk geldiğini göz önünde bulundurmalıdır. TYT sınavında barajı geçme puanına erişmek isteyen öğrenciler sınavda en az 20 – 25 net yapmayı hedeflemelidirler. YKS sıralaması hesaplanırken öğrenciler YÖK’ün güncel açıklamalarını takip etmelidir.

AYT Nedir?

Üniversite hazırlık döneminde TYT’den sonra girilen ikinci sınav Alan Yeterlilik Testi yani kısaltmasıyla AYT’dir.

AYT sınav süreci boyunca adaylardan çözmeleri beklenen konu başlıkları şöyledir; AYT Matematik, AYT Geometri, AYT Fizik, AYT Kimya, AYT Biyoloji, AYT Edebiyat, AYT Coğrafya, AYT Tarih, AYT Felsefe, AYT Mantık, AYT Sosyoloji ve AYT Din Kültürü.

AYT’de tamamen bilgilerin ölçüldüğü sorular bulunmaktadır. TYT puanıyla alan bölümler hariç kalan bölümlere yerleşmek isteyen öğrenciler bu sınava girmek zorundadır. AYT sınavında toplam 160 soru bulunmaktadır. Adaylar hangi puan ile 4 yıllık (Lisans) bölümüne yerleşeceğine kendileri karar vermektedir. Sınav süresi 180 dakikadır. Bu yüzden öğrenciler AYT’ye hazırlık yaparken hızlı okuma kabiliyetlerini de geliştirmiş olmalıdır. Öğrenciler, karşılarına çıkan soruları hızlı okumalı ve zamanla yarıştığı bu sınavda soruları kısa sürede doğru cevaplandırmalıdır. AYT konuları için geliştirdiğimiz anlatım teknikleri ile öğrencilerimizin üniversite hazırlık döneminde yanlarındayız.

1
Sorularınızı Yanıtlayalım
Sepete Git